Areal: 1255 m²
Byggeår: 2017
Sted: Bergen Sør
Renovert:
Adresse:
Rema 1000
Dolvikbakken 4
5252 Søreidgrenda
Åpne i Google Maps

REMA 1000 Søreide er en flott butikk med en sentral beliggenhet like ved fv557, ringvei vest. På eiendommen ligger det også en Uno-X stasjon.

Butikken ble utviklet i 2017 og er en av landets mange miljøbutikker. Målet har vært å utvikle en butikk som forbruker mindre energi og dermed har både lavere klimabelastning og lavere kostnader. Den har et sterkt arkitektonisk uttrykk som passer inn i hele Norge og varierer alt etter som hvor butikken ligger i landet.

Miljøelementer, energigjenvinning og energisparing er stikkord når vi satser på klimavennlige og bærekraftige butikker. Vår miljøbutikk bruker opptil 50 prosent mindre energi og er laget i samarbeid med Sintef og Snøhetta.

Eivind Madsen har vært Kjøpmann i REMA 1000 i mange år. I 2017 åpnet han butikken på Søreide i Bergen og han er godt fornøyd med den nye miljøbutikken.

– Butikken har et godt design som legger til rette for effektiv drift, og det er gode løsninger for blant annet varelevering, avfallshåndtering og renhold. Dette er en kompakt og praktisk butikk som letter hverdagen for en kjøpmann, sier han.

En rekke miljøelementer sørger for at butikken benytter mindre energi. Takbelegget Noxite fjerner luftforurensing av NOx-gasser og det er benyttet energigjerrige LED-lys både utendørs og inne. Store vinduer bidrar til gode lysforhold og en redusert takhøyde sparer energi. Gjenvunnen varme fra kuldeinstallasjoner dekker oppvarmingsbehovet gjennom det meste av året og i kjøle- og frysedisker benyttes kun naturlige og miljøvennlige kuldemedier uten freon. Miljøbutikken er utstyrt med driftsovervåking som gir oversikt og kontroll på energiforbruket og det er lagt opp til effektiv varelevering og kildesortering.

https://www.rema.no/ansvar/fremtidens-dagligvarebutikk/

Leietakere:

Rema 1000