Trønderne vil få Bergen til å glitre

- Vår forretningsidé er å kjøpe førsteklasses bygninger i Bergen sentrum og få eiendommene til å glitre, sier Hilde Skaar, markedssjef i Vestenfjeldske Eiendom AS

16.Feb 2023
16.Feb 2023
Fra v. Trond F. Mellingsæter, administrerende direktør i Reitan Eiendom AS og styreleder i Vestenfjeldske Eiendom AS, Odd Reitan, colonialmajor og hovedeier, Håvard Fjæreide, administrerende direktør og Hilde Skaar, markedssjef og bærekraftsansvarlig.

Vestenfjeldske ble etablert i 2000 og hovedeier er Norges mest kjente kjøpmann, Rema 1000-eieren Odd Reitan. På disse årene er det bygget opp en solid portefølje av eiendommer, først og fremst i Bergen sentrum. Siste tilskudd er Rådhusgaten 4, på hjørnet mot Olav Kyrres gate. Fra før eies 15 bygg i sentrum, blant annet Vågsallmenningen 16, hvor Opus XVI holder til, flere bygg i Strandgaten, Autogården og Torget 7, der Vestenfjeldske Eiendom har sitt hovedkontor. I tillegg eies og forvaltes et stort antall butikkeiendommer for Rema 1000 på hele Vestlandet.

- Vi ønsker å tilby våre leietakere førsteklasses lokaler med de beste beliggenheter i Bergen sentrum.
Håvard Fjæreide, administrerende direktør

VestenFjeldske Eiendom er en del av Reitan Eiendom, som i 2021 hadde totalt 1.522.000 kvadratmeter med 95 prosent utleiegrad. 70.000 av disse forvaltes av Vestenfjeldske, som har en tydelig strategi om å vokse i Bergen sentrum. - Vi har en sterk tro på at utleiemarkedet i sentrum har en lys fremtid. Arbeidstakere ønsker kortest mulig vei til alle fasiliteter, og det er det bare sentrum som kan tilby.

- Vi er stadig på jakt etter flotte eiendommer. Vi vil svært gjerne bidra til at sentrum blir enda vakrere og mer attraktiv enn det allerede er, sier Skaar. Hun har også tittelen bærekraftsansvarlig, og nettopp dette er et viktig fundament for selskapet.

- Vi søker langsiktig avkastning gjennom å løfte eldre bygg inn i en mer moderne fremtid. Det handler om å ta samfunnsansvar. Et godt eksempel på det er infill-prosjektet Vaskerelven 39, som i 2020 vant Arkitektur- og byformingsprisen.

Bygningene rehabiliteres og sertifiseres, i nært samarbeid med Byarkitekten og Byantikvaren. Strandgaten vil til sommeren være tilbakeført til sin opprinnelige stil fra 1916. Eldoradogården og Castbergkvartalet i Vestre Torggaten er to andre større prosjekt under rehabilitering.

Vestenfjeldske Eiendom AS er selvsagt også medlem i Bergen Næringsråd og dermed del i det største nettverket for næringslivet i hele Bergensregionen.

16.mars inviterer Vestenfjelske Eiendom til et frokostmøte på Opus XVI. Colonialmajoren fra Trondheim vil snakke om verdibasert ledelse og han omfavner også raust Sportsklubben Brann. Daglig leder Christian Kalvenes vil fortelle om forventningene til sesongen, som da bare er tre uker unna. Interesserte kan sende en e-post til Hilde Skaar på hilde.skaar@vfeiendom.no

Les artikkelen her: Trønderne vil få Bergen til å glitre - Bergen Naringsråd (bergen-chamber.no)