Text

Svaneapoteket flytter inn i Strandgaten 9!

Fire århundrer. Så langt tilbake strekker historien til Svaneapoteket seg. Med kongelig bevilling til apotekdrift fra Kong Christian IV i 1595, regnes det som Norges første. Nå, i 2023, ønsker vi Apotek 1 velkommen som ny leietaker hos oss.

– Dette blir et nytt kapittel, som vi gleder oss til å starte, sier Kristin Nordang. Men det må jeg jo si, det kjennes vemodig å flytte fra et så historisk bygg, som faktisk ble bygget spesielt for apoteket, for hundre år siden. Heldigvis er bygget fredet, så vi fremdeles kan sette pris på dets tilstedeværelse.

Kristin er daglig leder i apoteket, og har jobbet der siden år 2000. – Heldigvis flytter vi bare rett over gaten, og håper de fine kundene våre – som vi er så glade i – følger med oss dit.

Lokalet er nytt, men vi er fremdeles de samme menneskene. Historien følger med videre.

En feiring av Bergens historie

Apoteket bærer med seg mer enn bare resepter og medisiner. Det har endret navn, overlevd branner (bokstavelig talt) og vært en støtte for helse og velferd. Vi er stolte over å kunne bevare og hedre denne arven.

For oss i VestenFjeldske er dette mer enn en berikelse til vår eiendomsportefølje – det er en feiring av Bergens historie. Vi er glade for å få bane vei for fremtiden sammen med våre leietakere – som legendariske Svaneapoteket nå er blant.

Gleder seg til fortsettelsen

– Å dele av vår kunnskap, hjelpe og løse problemer for våre kunder er noe vi gleder oss til å fortsette med. Bare på en litt fornyet, og like bra måte.

– Vi setter pris på at dialogen med VestenFjeldske er så enkel. Det kjennes ut som det genuint vil bli kjent med oss og sørge for at vi har det bra. Vi har fått en god kontakt, så jeg gleder meg til dette kapittelet.