Text

VestenFjeldske Eiendom har kjøpt to eiendommer i Bergen sentrum

De to eiendommene er naboer til Infill-prosjektet Vaskerelven 39 som vant Arkitektur- og byformingsprisen i 2020

Det skjer veldig mye positivt i Vaskerelven. Her kommer blant annet nytt kulturhus, Nordeas nye bygg samt coworking som allerede er etablert i V39 (Spaces). Her ligger også møbelforretninger som Slettevoll , Bolia og Sofa Company, i tillegg til Godt brød, Scandic Hotels, Sumo og diverse nye hippe restauranter. Et steinkast unna ligger også Hotel Norge, påpeker markedssjef Hilde Rosvold i VestenFjeldske Eiendom.

– Vi skal gjøre vårt for å få Vaskerelven til å skinne. Dette er kul og up and coming gate i Bergen sentrum, sier hun.

Under Byutviklingskonferansen i november i fjor ble VestenFjeldske Eiendom sitt Infill-prosjekt i Vaskerelven 39 og Olav Kyrres gate 41 tildelt Arkitektur- og byformingsprisen i Bergen. Juryen uttalte at prosjektet er et forbilde for andre aktører i eiendomsmarkedet.

Nå har Vestenfjeldske Eiendom kjøpt ytterligere to eiendommer i dette området. Eldoradogården (Olav Kyrres gate 28) og Det hvite hus (Foreningsgaten 1) ligger vegg-i-vegg og vis-á -vis den prisbelønte Infill-prosjektet. Salget av eiendommene skjer gjennom overdragelse av samtlige aksjer i single prurpose-selskapene Eldoradogården Utvikling AS og Hvite Hus AS. De to nevnte selskapene hadde en rekke aksjonærer og forholdsvis lik aksjonærstruktur, der Inventa var største eier.

Administrerende direktør Petter Hjortland i VestenFjeldske Eiendom sier at han ikke kan kommentere prisen, men opplyser at eiendommene samlet hadde leieinntekter på 11,3 millioner kroner i 2020.

52 hybler

Eldoradogården inneholder ulike serveringssteder, frisør- og danseskole, solstudio og noen kontorer. På 1950-tallet var Eldoradogården en institusjon, hvor bergensere så westernfilmer i kinoen.

Foreningsgaten 1 består av 52 hybler, en bar og en butikk. Bolig er i utgangspunktet ikke et satsingsområde for VestenFjeldske Eiendom. Selskapet eier bare noen få leiligheter, som er beliggende over næringsarealer. Ifølge Hjortland skal det uansett gå greit for selskapet å håndtere de 52 hyblene.

Jakter mer i sentrum

VestenFjeldske Eiendom AS ble etablert i 2000, og er et datterselskap av Reitan Eiendom. Selskapets forretningsidé er å bygge opp en stor eiendomsportefølje i Bergen sentrum, samt et antall førsteklasses REMA-eiendommer på Vestlandet. Selskapet har i dag en portefølje på ca. 70.000 kvadratmeter, og målsettingen er å vokse videre.

– Vi er alltid på snuseren, og håper og tror at det dukker opp flere interessante eiendommer, men akkurat nå har vi ingen konkrete prosesser, sier Hjortland.

Kilde: Reitan kjøper to eiendommer i Bergen sentrum - Estate Vest