Text

Mad Arkitekter flytter inn i Vaskerelven 39

Markedssjef og bærekraftansvarlig Hilde Skaar i VestenFjeldske Eiendom AS gleder seg over å få Mad inn som en representant for bygget de selv har tegnet.

Vi ønsker Mad Arkitekter hjertelig velkommen til Vaskerelven 39! 

Markedssjef og bærekraftansvarlig Hilde Skaar i VestenFjeldske Eiendom AS gleder seg over å få Mad inn som en representant for bygget de selv har tegnet.

– Dette er arkitekter vi jobber tett med, og som har tegnet flere prosjekter for oss. Vi synes det er modig og veldig gøy at en så stor leietaker flytter inn i et kontorfellesskap. Det å dele på felles goder er dessuten bærekraftig, og helt i tråd med både våre og Mads verdier. Vi er veldig stolte av at Mad vant pris for dette bygget, og vil gjerne ha innspill fra dem til hvordan vi stadig kan gjøre bygget enda bedre.

– Vi har hele tiden ønsket å sitte i dette bygget, så da kontrakten på det gamle kontoret løp ut var dette et enkelt valg. Først og fremst er dette et bygg som vi er veldig stolte av å ha tegnet og prosjektert, og som viser frem på en god måte hvem vi i Mad er og hvordan vi jobber, sier Per Fretheim, daglig leder i Mad Vest.

Vaskerelven 39 huser allerede aktører innen alt fra proptech til reklame. Skaar sier at de ønsker å ha ulike leietakere i bygget, som kan skape gode relasjoner på tvers av fagene.

I 2020 ble Vaskerelven 39 belønnet med Bergen kommunes arkitektur- og byformingspris etter en omfattende transformasjonsprosess. Nå tar Mad arkitekter, som tegnet og prosjekterte bygget, med seg hele kontoret og flytter inn på samme adresse.

Vaskerelven 39 eies av Vestenfjeldske Eiendom AS, som agerte på en etterspørsel etter store, sammenhengende kontorlokaler i Bergen sentrum med å kjøpe to bygg som var skilt av et ubebygd smau. Byggene ble rehabilitert og transformert til hver sin originale stil, samtidig som det ble etablert et nytt atriumbygg i kuttet mellom de to byggene.

I dag er det et yrende co-working-miljø i eiendommen, med gode delefunksjoner og flotte fellesarealer.

– Mange av løsningene som er her, ville vi valgt om vi skulle tegnet dette til oss selv, så det er veldig stas å flytte inn i et bygg vi er så fornøyde med. Vi håper å være et positivt tilskudd til leietakermiksen, og ser frem til å kunne invitere til spennende arrangementer i våre nye lokaler – både selv og i samarbeid med andre, sier Fretheim, som også trekker frem den gode beliggenheten.  

– Den er helt gull – bare et steinkast unna Festplassen og den mest aktive delen av sentrum. Her er det enkelt å komme seg til og fra hjemmet og kunder, og vi har utsikt til både Ulriken og Fløyen. Nesten like fint som å se til Lønahorgi, smiler vossingen Fretheim.​​