Text

Fremtidens bygg: Et stort skritt mot selvkjørende teknologi

I VestenFjeldske Eiendom er vi begeistret for å ta et banebrytende skritt inn i fremtiden ved å implementere selvkjørende teknologi i noen av våre bygninger.

Med et stolt eierskap til nærmere 30 eiendommer og et totalareal på rundt 71 000 kvadratmeter, tar vi sikte på å transformere våre historiske bygg til intelligente og energieffektive strukturer gjennom innovative løsninger.

3D-skanning utført av Therese i Energy Control

Snart får vi digital tvilling av hvert bygg

Vi er dypt engasjert i å gjøre våre bygninger smartere og mer effektive, og et av våre mest spennende verktøy i denne prosessen er 3D-skanning. Denne teknologien gir oss en digital tvilling av hvert bygg, som fungerer som en virtuell modell og er uvurderlig for arkitekter, ingeniører og dokumentasjon i forbindelse med utleie, kjøp eller salg av eiendommer.

Spesielt i rehabiliteringsprosjekter som Eldoradogården og Castbergkvartalet, der vi forener historisk sjarm med morgendagens løsninger, har 3D-skanning vist seg å være et essensielt verktøy.

Selvkjørende og bærekraftig

I tillegg har vi tatt i bruk intelligente sensorer for å imøtekomme de unike behovene til hvert enkelt bygg. Disse sensorene leverer verdifull data som gjør det mulig å regulere inneklima og energiforbruk mer effektivt.

Ved å tilpasse systemene basert på faktiske behov, sikrer vi at oppvarming og ventilasjon kun er aktive når det er nødvendig. Dette reduserer ikke bare miljøavtrykket, men også driftskostnadene. Resultatet er at noen av byggene våre blir praktisk talt selvkjørende.

I samarbeid med Energy Control

Dette spennende arbeidet er muliggjort gjennom et nært samarbeid med Energy Control og vår 3D-skanningsekspert Therese. Deres ekspertise og dedikasjon har vært avgjørende for å heve standarden for bærekraft og effektivitet i byggsektoren. Vi er skikkelig stolte over å være i forkant av denne utviklingen, og ser frem til å dele mer innsikt og erfaringer med deg og resten av vårt fellesskap.

Har du tanker eller spørsmål om hvordan teknologi kan forbedre bygg? Ikke nøl med å ta kontakt - vi elsker å høre fra deg!